18:53 - 05 Shkurt 2016

Me 5 shkurt të vitit 1990, grupi deri atëherë i njohur por me asnjë këngë të veçuar si hit, do të lansonin këngën që vetëm disa ditë më vonë do të bëhej etiketa e “Depeche Mode”.

“Enoy the Silence” ishte titulluar kënga e cila sot e asaj dite do të konsiderohej si kënga më e suksesshme e grupit pasi brenda javës u rendit si më e dëgjuar në top listat britanike dhe amerikane.

Vetëm disa muaj më vonë kënga do të bëhej hiti më i madh në Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe një vit më pas u zgjodh si “Kënga më e mirë në Britani” në ceremoninë e çmimeve “Brit Awards”.

Bendi i krijuar në vitin 1980 është një nga bendet më të njohura dhe me më ndikim në botë. Konsiderohen si bendi që kanë sjellë frymë të re të muzikës në Britani e më vonë në të gjithë botën.