14:09 - 14 Tetor 2021

Shërbimi Spitalor Klinik Universitar i Kosovës, ka njoftuar se është operuar me sukses një pacientë i moshës 26 vjeçare që kishtë një masë tumorale.  

“Një pacient i moshës 26 vjeçare, të cilit i ishte shfaqur një masë tumorale, ngjitur për aortës abdominale dhe te vena kaven, është operuar me sukses në Klinikën e Urologjisë të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës”, thuhet në njoftimin e SHSKUK-së.

Operimi është bërë nga ekipi i Klinikës së Urologjisë dhe Kirurgjisë Vaskulare së bashku me anesteziologët dhe stafin përcjellës. Pacienti ishte operurar ë heret nga tumori në testise dhe pas rezistences në kemioterapi dhe rrezatim, ishte zgjidhja e vetem intervenimi kirurgjik.

Tri ditë pas qëndrimit në spital, pacienti është liruar në shtëpi në gjendje të mirë shëndetësore.