×
 • LifeStyle
 • LifeStyle

  ​3 gjëra që i irritojnë njerëzit gjatë njohjeve profesionale

  Insajderi
  17 October 2022 - 09:16
  Klikoni Këtu për t'u bërë pjesë e kanalit të Insajderit në Youtube.

  Sot njohja me njerëz profesionalë të fushave është bërë shumë e rëndësishme, qoftë për punëkërkuesit për gjetjen e punëve më të mira, qoftë për bizneset për të pasur më shumë sukses në treg. Sipas disa studimeve, 70% e të gjitha vendeve të punës nuk publikohen në faqet për kërkimin e punëve për të qenë në dispozicion të punëkërkuesve. Po ashtu, 80% e vendeve të punës plotësohen përmes rrjeteve të njohjeve që i kanë krijuar njerëzit.

  Kur janë më efikase njohjet me njerëz dhe zgjerimi i rrjetit profesionist? Një studim nga Forbes, tregon që takimet “sy më sy” ndihmojnë në ndërtimin e lidhjeve më të forta dhe më efektive për lidhjet profesionale.

  Ky artikull, nuk do të flasë për veprimet që duhet t’i bëni për t’i forcuar këto lidhje, por për 3 veprime kryesore që nuk duhet t’i bëni në asnjë mënyrë, në të kundërtën do ta prishin gjithë mundin tuaj.

  Mosrespektimi i bisedave

  Veprimi më shkatërrues që mund ta bëjë dikush gjatë njohjeve është braktisja e bisedave pa arsye të forta. Edhe në kushte normale, braktisja e bisedave është shenjë e mungesës së respektit, e kur kjo bëhet gjatë ngjarjeve për rrjetëzim, problemi thellohet. Edhe më “i tmerrshëm” bëhet kur ju largoheni nga një person që të shkoni tek një tjetër më i rëndësishëm.

  Kjo është një formë për të ndërtuar reputacion të keq për kompaninë, prandaj duhet të keni kujdes. Si duhet t’i lini bisedat në formë më të mirë?

  Është e rëndësishme të merrni pjesë në biseda të cilat kanë vërtet kuptim, për secilin person që e takoni. Në secilin prej tyre mundohuni të mësoni së paku një gjë të re dhe, të mirë rreth industrisë suaj dhe jepjani vlerën që e meritojnë.

  Një gjë tjetër që duhet ta posedojë çdo profesionist është ta dinë se kur dhe si ta përfundojën diskutimin. Përfundimi i një bisede në formën e duhur, është një mënyrë e shkëlqyeshme që njerëzit t’ju kujtojnë si një profesionist të vërtetë.

  Çfarë mund të thoni kur vjen koha që ta ndërroni personin?

  “Ishte kënaqësi biseda me ju për projektet më të fundit. Më duhet të flas edhe diçka me Zanën përpara se të ma marrë dikush. E vlerësoj shumë një bisedë kaq interesante.”

  “Ka mjaft njerëz sot/sonte. Nuk dua që t’ju marrë kohë për biseduar edhe me ndokë tjetër. Ishte kënaqësi e madhe që biseduam bashkë dhe ju njoha personalisht.”

  “E vlerësoj shumë kohën që e ndatë për të më treguar rreth punës suaj. Nuk po ia humbas edhe dikuj tjetër mundësinë për t’ju njohur më shumë.”

  Dhënia e kartës së biznesit shumë shpejt

  Kartat e biznesit i ki përzgjedhur shumë të bukura dhe profesionale, por është gabim nëse ia jepni dikujt menjëherë pasi ta përshëndesni. Përveç që do të krijoni një shije të hidhur te bashkëbiseduesi, do të harroheni shumë shpejt, pra e kundërta e asaj që po synoni. Çfarë të bëni përpara se ta jepni kartën e biznesit?

  Interesohuni rreth punës së tyre, me çfarë projektesh po merren, me çfarë problemesh po përballen dhe si po e tejkalojnë këtë;
  Bëni pyetje për ta përcaktuar nëse produkti ose shërbimi juaj mund t’i ndihmojë ata!
  Dhënia e kartës së biznesit zakonisht tregon fundin e bisedës.

  Mosrespektimi i kornizave të eventit

  Është themelore të punoni shumë dhe ta keni “shitjen” në mendje, por mos e keqkuptoni këtë. Mos e vendosni këtë në rend të parë, është mirë të mos jeni të vendosur të bëni shitje atë ditë! Ai vend është të krijoni rrjet i cili jua sjell shitjet, jo të shisni drejtpërdrejt.

  E rëndësishme është të krijoni një lidhje më kuptim me njerëzit të cilët sapo u takuat. /Akademi Pune

  OP-ED
  Nga Rubrika

  © 2016-2024 Gazeta Online Insajderi - Të gjitha të drejtat e rezervuara.

  Impressum

  Kontakt

  Trademark