×
 • Kulturë
 • Show / Kulturë

  Libraria ku huazoni njerëz në vend të librave

  Insajderi
  22 February 2016 - 23:07
  Klikoni Këtu për t'u bërë pjesë e kanalit të Insajderit në Youtube.

  Ju mund t’i shihni librat teksa qajnë, qeshin apo mendojnë. Ju mund t’i pyesni ata çka të doni dhe ata do t’iu përgjigjen prej së vërteti.

  Kjo është një librari, ku mund të huazoni libra që janë njerëz.

  Kjo është ngritur vetëm si një bibliotekë normale: Ju shikoni një “libër” në një temë të caktuar dhe të keni një sasi të caktuar të kohës me të. Vetëm në “Human Library”, libri është gjithashtu, një njeri.

  Njerëzit aty dalin vullnetarë për t’u bërë “libra” të tregojnë përvojat e tyre hapur, zakonisht në çështjet që njerëzit kanë tendencë që të diskutohen. “Lexuesit” janë të inkurajuar që të bëjnë pyetje lirisht, dhe ata do të marrin përgjigje të sinqerta në kthim.

  Huazoni një person me autizëm.

  Me çdo të 68-in fëmijë të diagnostifikuar me autizëm, ju mund ta merrni një të tillë vet dhe të mësoni më shumë rreth tyre.
  1.autizmi

  Huazoni dikë me modifikime në trup.

  Nëse keni menduar se si munden njerëzit të vënë vathë apo tatuazh në trupin e tyre këtu keni mundësi që të mos e gjykoni një “libër” vetëm nga kopertina por ta pyesni më shumë.
  2. deformimi

  Huazoni një refugjatë dhe dëgjoni historitë e tyre.

  3. refugjatja

  Huazoni dikë që është transvestit.

  4.transvestit

  Huazoni një të pastrehë. Doni të dëgjoni histori të dhimbshme, merreni një të pastrehë dhe dëgjoni historitë e tyre.

  5. pastrehe

  Huazoni dikë që është i verbër.

  Edhe pse është i verbër nuk do të thotë që nuk ka histori për të treguar.

  6. i verberi

  Huazoni dikë që është mbi peshë.
  Shoqëria ka dëshirë të gjykojë njerëzit nga përmasat. Merreni një njeri në mbipeshë dhe thyeni këto barriera.

  7. mbipeshe

  OP-ED
  Nga Rubrika

  © 2016-2024 Gazeta Online Insajderi - Të gjitha të drejtat e rezervuara.

  Impressum

  Kontakt

  Trademark