09:25 - 22 Janar 2022

Members of the University Clinical Center of Kosovo in protective gear walk past a sign reading "Ambulance For Coronavirus" at the University Clinical Center of Kosovo in Pristina on March 14, 2020. - Kosovo reported its first coronavirus (COVID-19) case on March 13, 2020, in a 22-year-old Italian woman and a 77-year-old Kosovar man, both recently returned from Italy. (Photo by Armend NIMANI / AFP)

Krahas rritjes së numrit të rasteve pozitive me COVID-19, është rritur edhe numri i rasteve aktive në Kosovë.

Aktualisht në vend janë 12 mijë e 396 raste aktive me koronavirus.

Vetëm në Prishtinë janë 5 mijë e 10 raste aktive, ndërsa në Mitrovicë janë 1 mijë e 105 raste aktive me këtë virus. E treta për nga numri i rasteve aktive është Peja me 790 raste.

Në raportin e fundit Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës (IKShPK) ka njoftuar për një vdekje dhe 2 mijë e 943 raste të reja pozitive me COVID-19.

Shkak i rritjes së numrit të rasteve pozitive, Qeveria e Kosovës të premten miratoi vendimi për masat e përgjithshme dhe të veçanta për kontrollin, parandalimin dhe luftimin e Pandemisë COVID-19 sipas vlerësimit të situatës epidemiologjike në vend nga Ministria e Shëndetësisë në bashkëpunim me Institutin e Shëndetësisë Publike. Masat e miratuara hyjnë në fuqi sot dhe vlejnë deri më 4 shkurt 2022.