19:37 - 24 Maj 2023

Shkrimtari Arif Molliqi, i cili prej tri dekadash e sa jeton e krijon në Gjermani, pas një serë veprash në poezi, prozë dhe publicistikë, del me një vepër të re, ndryshe nga të tjerat.

Bëhet fjalë për përmbledhjen me poezi humoristike, satirike e parodi pikante, me titull, “Kreshnikët e Boksh Barutit”, të cilat fshikullojnë përditshmërinë tonë që nga fundi i viteve tetëdhjeta të shekullit të kaluar e këndej, veçmas skenën tonë politike dhe atë, skenën gjithëshqiptare, të cilën , natyrisht për ta parë ashtu si duhet, e karikaturon tej mase përmes vargjeve, duke ia shpërfaqur në publik, përmes petkit poetik, të gjitha të palarat, gafet, naivitetet, sorollitjet, mendjemadhësit e kapërdisjet e shfrenuara brenda e jashtë trojeve tona.


Një pjesë e lexuesve si dhe njohësve të letërsisë, veçmas bashkohanikët e Arif Molliqit, e dinë që Boksh Baruti është pseudonimi i hershëm i shkrimtarit, qysh nga vitet tetëdhjeta, kur kishte filluar të merrej me humor dhe ishte njëri nga bashkëpunëtortët e zellshëm të revistës për humor e satirë “Thumbi” nga Prishtina.

Libri më i ri i A. Molliqit “Kreshnikët e Boksh Barutit” është botuar nga shtëpia botuese, “Beqir Musliu”.