23:47 - 14 Nëntor 2022

Dy gra u arrestuan në Kolumbi në përpjekje për të kontrabanduar kokainë të fshehur në flokët e tyre “extension”, tha ministria e Mbrojtjes së Kolumbisë.

Zonjat, të cilat përdorën zgjatimet për të krijuar modele flokësh të hollë dhe të dredhur, u ndaluan në dy aeroporte të veçanta në vendin e Amerikës së Jugut, tha agjencia.

Ato do të udhëtonin për në Madrid, Spanjë, dhe u ndaluan pasi kaluan sigurinë kur skanimi i trupit tregoi se objekte të huaja ishin fshehur në flokët e tyre, tha Kol Carlos Alberto Potes.

Droga ishte e fshehur në tuba të vegjël dhe të rrumbullakët të zinj dhe ishte ngjitur në lëkurën e kokës së të dyshuarve poshtë zgjatimeve, tregojnë imazhet, shkruan NYP. 

Autoritetet në Kolumbi shfaqën me krenari rezultatet e operacionit. Në total u gjetën  2 kilogramë drogë e bardhë pluhur.