13:34 - Sot

Ju vërtet mund ta shihni “House of Gucci”, por pse të mos jetoni brenda vilës së famshme?

Vila mund të merret me qira në Airbnb dhe gjendet pranë liqenin Como.

Rezidenca, e njohur si Villa Balbiano, u përshkrua në film si shtëpia e patriarkut Aldo Gucci, i luajtur nga Al Pacino. Në film luajnë Lady Gaga si Patrizia Reggiani dhe Adam Driver si Maurizio Gucci.

Në realitet, Villa Balbiano daton në fund të shekullit të 16-të. Kardinali Angelo Maria Durini, në shekullin e 18-të priti anëtarët e Kishës Katolike Romake dhe banorët e shoqërisë së lartë për festivale, bankete dhe valle.

Gjatë qëndrimit të tij si pronar i Villa Balbiano, ai grumbulloi një koleksion të madh arti dhe ndërtoi struktura të reja, duke përfshirë edhe një kishë.

Shtëpia do të jetë në dispozicion për një rezervues me fat për një natë të vetme më 30 mars 2022, për 1,125 dollarë.