08:29 - 18 Qershor 2022

Ka shumë kërkime që studiojnë marrëdhënien midis formës së hundës dhe karakterit tonë. Shkencëtarët në mbarë botën kanë studiuar raca të ndryshme si dhe zona klimatike për të deshifruar llojet e hundëve.

Specialistët ekzaminojnë gjerësinë e vrimave të hundës, distancën midis vrimave të hundës, lartësinë e hundës, gjatësinë e saj, nivelin e zgjatjes së majës së hundës dhe zonën e jashtme të hundës.

Për ta bërë atë më interesante psikologjikisht, fizionomistët studiuan format e hundës për të analizuar tiparet e personalitetit të një personi. Kështu që ekspertët zbuluan se çfarë sugjeron forma e hundës për personalitetin tuaj.

Hundë romake

Nëse keni një hundë romake, keni një personalitet shumë të fortë. Ambicia juaj është shumë ngjitëse dhe ju gjeni gëzim në sfidat. Ju ndoshta do të bëheni një udhëheqës i madh. Rrallëherë ju mungon qëndrueshmëria për të bërë gjëra ose për të arritur qëllimin tuaj të dëshiruar.

Mendja juaj strategjike ju ndihmon të organizoni gjërat në mënyrë efektive, të peshoni të dyja anët e një çështjeje dhe të arrini atë që keni në mendje. Ju nuk jeni ai lloj personi që do të nxitoni për të marrë një vendim.

Hunda egjiptiane

Nëse keni një hundë egjiptiane me një bazë shumë të gjerë, ka shumë të ngjarë që ajo të bie në sy në turmë. Ish-presidenti i Shteteve të Bashkuara, Barack Obama, është një shembull klasik i këtij lloji të hundës.

Jeni shumë mendjehapur, kurioz dhe gjithmonë kërkoni mënyra të reja krijuese për të zgjidhur problemet ose për të arritur një rezultat. Jeni një personalitet tërheqës dhe karizmatik. Ju gjithashtu prireni të jeni emocionalisht shprehës dhe të aftë për të vënë në veprim pikëpamjet tuaja.

Hundë e drejtë

Nëse keni një hundë të drejtë, keni mendim të qartë, tolerancë, durim dhe besueshmëri. Jeni njerëz shumë të vendosur, praktik dhe të mençur. Jeni besnikë dhe do të jepni gjithçka për të qëndruar pranë njerëzve tuaj të dashur.

Një gjë interesante për ju është angazhimi juaj për të mbajtur një sekret. Dikush mund të ndajë me ju sekretet e tij. Nuk do ta tradhtoni besimin e tij.

Hunda e shtrembër

Nëse keni një hundë të shtrembër, ju jeni personi më i rehatshëm. Forma e hundës suaj mund të tregojë një histori tjetër, por ju ndodh të jeni një person me karakter të fortë dhe bujarë.

Ju jeni një vëzhgues dhe një dëgjues i mirë. Mes një grupi njerëzish do të jeni ju ata që do të kuptoni në vend që të gjykoni të tjerët.

Hundë e trashë

Nëse keni një hundë të trashë, jeni të shpejtë, të zgjuar, të ndjeshëm dhe të kujdesshëm. Ju jeni gjithashtu bujarë, të sjellshëm, të ndjeshëm dhe emocionalë, por dikush i përjeton këto aspekte të juaja vetëm nëse ju njeh shumë mirë.

Zakonisht, ju shmangni spekulimet. Megjithatë, është interesante që ju mendoni shpejt dhe veproni shpejt në mendimet tuaja. Ndonjëherë mund të dukeni agresive.