17:01 - 13 Tetor 2022

Shtëpia zvicerane e përdorur nga kampionja olimpike Alina Kabaeva është në shitje për 75 milionë dollarë franga zvicerane.

Kabaeva është një drejtuese e lartë e Grupit të Medias Kombëtare, shumë gazetarë e quajnë atë nënë e fëmijëve të Putinit dhe ndaj saj janë vendosur sanksione ndërkombëtare për marrëdhëniet e saj të ngushta me presidentin rus.

Shtëpia e saj është në Këln, një komunë në kantonin e Gjenevës, e cila është një nga komunat më të pasura në Zvicër dhe në mbarë botën. Jeta e Kabaevas në Zvicër u raportua nga The Wall Street Journal, e cila shkroi se gjimnastja ruse jetonte në rezidencën e saj në Lugano dhe në vilën e saj me një helikopter në Këln.

Vila ndodhet në rrugën Rampe de Cologny, pranë shtëpisë që dikur i përkiste mikut të Vladimir Putin, Genadi Timchenko. Kjo tokë është pjesë e zonës së quajtur Villa Hauterive. Për momentin kjo pasuri është e ndarë në dy pjesë: njëra i përkiste presidentit zviceran Gustave Ador, ndërsa vitet e fundit është pronë e sauditëve. E dyta, ku jetonte Kabaeva, është në pronësi të ndërmjetësit të aksioneve Pierre Alain Follier dhe gruas së tij, Van Linn, sipas dokumenteve.