11:36 - 26 Tetor 2020

Gjykata në Ferizaj e ka dënuar të akuzuarin Trimor Lalinovci me burgim të përjetshëm. Trimor Lalinovci është gjetur fajtor për një vrasje të kryer në dhjetor të vitit 2019.

Kishin gjashtë muaj që e njihnin njëri-tjetrin. Por, një pazar i bërë në mes të Shkodran Bytyqit dhe Trimor Lalinovcit përfundoi në një vrasje që cilësohet si njëra ndër më të rëndat në Kosovë. Trimori dyshohet se e vrau, pastaj e dogji kufomën e Shkodranit në mbrëmjen e 8 dhjetorit të vitit të kaluar (2019). Gati një vit më vonë, Gjykata i shqipton Burgim të përjetshëm autorit të këtij krimi, Trimor Lalinovcit nga Ferizaj.

Gjykata ka gjetur se i akuzuari, me dashje, në mënyrë dinake dhe me qëllim të përfitimit të kundërligjshëm të dobisë pasurore, kishte privuar nga jeta Shkodran Bytyqin.

Në momentin kur kryetari i trupit gjykues i ka shqiptuar dënimin, salla ka shpërthyer në duartrokitje.

 “Gjykata ka ardh në përfundim se shqiptimi i dënimit me burgim të përjetshëm ndaj të akuzuarit është në përputhje me shkallën e përgjegjësisë penale ndaj të akuzuarit dhe përgjegjësinë Penale. Gjykata është e indur se dënimi i shqiptuar do ta arrijë qëllimin e dënimit për parandalimit e të akuzuarit për kryerjen e veprave penale. Kundër këtij aktykimi palët kanë të drejtë për ankesë”, ka deklaruar Gjyqtari i këtij rasti.

Takimi i fundit me familjen për Shkodran Bytyqin kishte qenë më 7 dhjetor. E gjithë familja Bytyqi ishin mbledhur në mbrëmje për ta kremtuar ditëlindjen e vëllait të vetëm të Shkodranit, raporton Express.

Atë natë, Shkodrani, gjatë qëndrimit me familjen, nuk kishte shfaqur ndonjë shqetësim se po e mundonte ndonjë gjë, ose se kishte pasur probleme me dikë. Por, një fat i tmerrshëm e priti atë një ditë më vonë më 8 dhjetor, kur dyshohet se u vra nga Trimor Lalinovci në bashkëpunim me vëllain e këtij të fundit.