19:42 - 14 Shtator 2021

Shumë njerëz, po del që nuk e kuptojnë se si bëhet qumështi i çokolatës; disa besojnë sinqerisht që qumështi i çokolatës është qumësht nga lopët bojëkafe.

Nëse ata mendojnë që këto lopë bojëkafe po ashtu prodhojnë kakao dhe sheqer, nuk është ende e qartë.

Në këtë studim nga Qendra e Inovacionit e US Dairy, u gjet se 7% e amerikanëve besojnë që qumështi i çokolatës vjen nga lopët e bojëkafe.

Dhe këta nuk ishin fëmijë – hulumtimi përfshiu 1 mijë persona mbi moshën 18 vjeçare, ku 48% e tyre nuk e dinin se nga vjen qumështi i çokolatës e që kap shifrën e 16.4 milionë personash.