14:03 - 27 Maj 2023

Emisari i Gjermanisë për Ballkanin Perëndimor, Manuel Sarrazin është deklaruar për media pas zhvillimeve në veri.

Ai ka thënë se dita e djeshme ishte një ditë e keqe për Kosovën dhe për Ballkanin Perëndimor.

Sarrazin ka theksuar se bashkësia ndërkombëtare nuk do të lejojë që për ndonjë “budallallëk” të hidhen poshtë të arriturat nga Marrëveshja e Ohrit.

“Porosia jonë është se ne nuk do të lejojmë që këto mundësi nga marrëveshja e Ohrit të hedhen poshtë nga ndonjë budallallëk”, ka thënë ai para mediave të shtunën.

Sarrazin ka deklaruar se me qasjen e djeshme, Kosova nuk mund t’i afrohet Bashkimit Evropian