10:28 - 21 Shtator 2022

Iranianët kanë intensifikuar protestat e tyre në shumë pjesë të vendit, kjo pas vdekjes paraburgim të një gruaje të arrestuar për shkelje të ligjeve të hixhabit

Protestat filluan ditën e premte me demonstruesit që u mblodhën jashtë spitalit të Teheranit, kjo menjëherë pasi u konfirmua vdekja e 22-vjeçares, Mahsa Amini.

Protestat eskaluan kur gratë që ishin pjesëmarrëse hodhën shamitë në zjarrë.

Amini ishte një anëtare e minoritetit kurd të Iranit nga qyteti veriperëndimor i Saqezit në provincën Kurdistan.

Siç raportohet, policia e akuzoi Aminin për mbajtje të pahijshme të hixhabit ose shamisë së saj.

Familjarët e Amini akuzuan policinë iraniane se e kishin abuzuar fizikisht atë në paraburgim. Ndërsa, autoritetet mohuan keqtrajtimin e Aminit dhe fajësuan për vdekjen e saj problemet me zemrën.

Tags: ,