Trump supporters clash with police and security forces as they storm the US Capitol in Washington D.C on January 6, 2021. - Demonstrators breeched security and entered the Capitol as Congress debated the a 2020 presidential election Electoral Vote Certification. (Photo by Joseph Prezioso / AFP) (Photo by JOSEPH PREZIOSO/AFP via Getty Images)

00:18 - 24 Janar 2021

Facebook po i siguron FBI-së të dhënat e përdoruesve që morën pjesë në sulmin në Capitol Hill, përfshirë mesazhet e tyre private, pas apelimit të disa ligjvënësve, raportoi faqja e internetit e ”Forbes”.

Pas sulmit të 6 janarit, numuri dy i Facebook, Sheryl Sandberg theksoi që protestat ishin kryesisht të organizuara në media më të vogla sociale.

Më vonë, ai u kritikua ashpër pasi u vërtetua se shumë grupe dhe llogari të shumta publike dhe private të Facebook ishin përdorur gjithashtu për të organizuar protestën.

Identifikimi dhe ndalimi i platformave teknologjike për protestuesit e Capitol Hill ka hapur një debat të madh, në SHBA dhe në të gjithë botën, mbi fuqinë e kompanive të mëdha të teknologjisë.

Lidhur me ndalimin e profilit të Trump për një kohë të pacaktuar, Facebook i ka besuar shqyrtimin e çështjes Bordit Mbikëqyrës, një organ i pavarur mbikëqyrës mbi përmbajtjen e platformës.