19:15 - 28 Nëntor 2018

Shqiptarët që jetojnë në qytetin e Nju-Jorkut në Shtetet e Bashkuara të Amerikës festuan festën e 28 Nëntorit në kuvendin e qytetit.

Anëtari i Këshillit Bashkiak të Nju-Jorkut, Mark Gjonaj, për këtë festim tha se ishte një nder dhe privilegj për të festuar pavarësinë shqiptare, ai po ashtu e falënderoi kryetarin dhe të gjithë antarët e Dhomës e së Këshillit të Nju-Jorkut

“Urime për të gjithë shqiptarët që festojnë këtë ditë të rëndësishme në historinë, trashëgiminë, kulturën dhe kontributet që shqiptarët amerikanë kanë bërë këtij qyteti të mirë”, u shpreh Gjonaj nëpërmjet një postimi në rrjetin social Facebook.

Aty performuan disa valltarë për të pranishmit vallet shqiptare.

I pranishëm në këtë manifestim ishte edhe ushtari i Marinsave Amerikane, Mark Kepi, i cili në rrjetin social Twitter ndau disa momente nga ky manifestim.

Ai nëpërmjet kësaj uroi festën e Pavarësisë së Shqipërisë.

“Sot Parlamenti i qytetit të Nju Jorkut ishte kuq e zi. Gëzuar pavarsinë Shqiperia jonë e dashur”, ishin fjalët që tha ai në postimin e tij në Twitter.

Tags: