×
 • LifeStyle
 • LifeStyle

  ​Gjashtë probleme që do të shkatërrojnë një lidhje dhe martesë po aq sa edhe tradhtia

  Insajderi
  29 November 2022 - 19:25
  Klikoni Këtu për t'u bërë pjesë e kanalit të Insajderit në Youtube.

  Tradhtia bashkëshortore është një nga gjërat që do të tronditë themelet e një marrëdhënieje ose do ta shkatërrojë atë plotësisht. Megjithatë, përveç tradhtisë bashkëshortore, ka edhe disa probleme të tjera që prishin harmoninë e dashurisë ashtu si tradhtia.

  1. Gënjeshtra dhe fshehja e gjërave nga partneri juaj

  Edhe nëse e gënjeni partnerin tuaj për të mbrojtur ndjenjat e tij, fshehja e problemeve mund të rezultojë në humbjen e besimit. Nëse jeni duke fshehur disa detaje sepse mendoni se mund ta lëndojnë atë, ndoshta duhet ta ndaloni atë sjellje. Ekspertët këshillojnë që të ndërtojmë marrëdhënie në të cilat mund t’i tregojmë palës tjetër – gjithçka.

  1. Mbajtja e butësisë dhe vëmendjes

  Mungesa e butësisë do ta bëjë palën tjetër të dyshojë se diçka nuk shkon. Me kalimin e kohës, ky dyshim do të kthehet në një problem të madh që, ashtu si gënjeshtra, çon në mungesë besimi.

  1. Protesta e heshtur

  Fshehja e ndjenjave tuaja të vërteta nga partneri juaj nuk është e mirë për një marrëdhënie. Sa më gjatë ta mbani brenda pakënaqësinë tuaj, aq më të mëdha janë shanset që ajo të jetë arsyeja e ndarjes suaj.

  1. Refuzimi për kompromis

  Një pozicion i fortë në një temë të caktuar mund të jetë një shenjë e karakterit vendimtar, por problemet lindin kur njëri partner refuzon të dëgjojë argumentet dhe dëshirat e palës tjetër dhe nuk dëshiron të bjerë dakord për një kompromis. Individët që i bëjnë gjërat ekskluzivisht “sipas mënyrës së tyre” dhe nuk janë të gatshëm të bëjnë kompromis janë në fakt në një marrëdhënie me – veten e tyre.

  1. Duke folur “lart”

  Një ton patronizues nuk ka vend në një marrëdhënie cilësore, bien dakord ekspertët. Qëndrimi arrogant i njërës palë tregon se qëllimi i individit është të jetë në një pozicion më të fuqishëm, gjë që nuk është aspak shenjë e një komuniteti të shëndetshëm partnerësh të barabartë. Një sjellje e tillë jo vetëm që shkatërron vetëbesimin e palës tjetër, por gjithashtu ekspozon një ndjenjë inferioriteti tek personi që përdor tonin patronizues.

  1. Qëndrimi në një lidhje për arsye të gabuara

  Dëshironi të ndaheni, por nuk guxoni ta bëni këtë për shkak të asaj që do të thonë të tjerët? Keni paguar për një udhëtim të përbashkët dhe nuk doni ta humbisni atë edhe pse partneri juaj nuk ju do më? Mendoni se një marrëdhënie e keqe është më e mirë se pa marrëdhënie? Pavarësisht se cili skenar është më afër jush, të qëndroni në një marrëdhënie që nuk funksionon për ju nuk është e drejtë për ju ose partnerin tuaj.

  OP-ED
  Nga Rubrika

  © 2016-2024 Gazeta Online Insajderi - Të gjitha të drejtat e rezervuara.

  Impressum

  Kontakt

  Trademark