09:28 - 22 Janar 2022

Megjithëse numri i rasteve pozitive me COVID-19 ka shënuar rritje, megjithëkëtë kjo nuk po ndikon që qytetarët të respektojnë masat antiCOVID-19.

Vetëm për një ditë Policia e Kosovës ka shqiptuar 478 gjoba ndaj qytetarëve që nuk respektuan masat për mbrojtje nga infektimi me virusin korona.

Ndërkohë që sot, Qeveria të premten ka miratuar vendimin për masat e përgjithshme dhe të veçanta për kontrollin, parandalimin dhe luftimin e Pandemisë COVID-19 sipas vlerësimit të situatës epidemiologjike në vend nga Ministria e Shëndetësisë në bashkëpunim me Institutin e Shëndetësisë Publike.

Masat e miratuara hyjnë në fuqi sot dhe vlejnë deri më 4 shkurt 2022.