08:42 - 08 Tetor 2021

Miliona njerëz po nguten të vaksinohen pasi ekspertët paralajmërojnë se 60 mijë njerëz mund të vdesin nga gripi këtë dimër.

Ekziston një ‘mundësi reale’ e një rritjeje të gripit në muajt e ardhshëm për shkak të imunitetit të dobës të shkaktuar nga bllokimi, thonë ekspertët.

Një raport nga Akademia e Shkencave Mjekësore parashikoi që shtrimet në spital dhe vdekjet nga gripi dhe virusi sincicial i frymëmarrjes (që shkakton infeksion në mushkëri, RSV)mund të jenë më shumë se dyfishi i atyre që shihen në një vit normal.

Studiuesit thanë se kjo mund të çojë deri në 60,000 vdekje nga gripi dhe 40,000 fëmijë në spital me këtë grip.

Ekziston frika se shërbimi shëndetësor do të ‘goditet’ nëse viruset përhapen mbi presionet normale sezonale, me infermierët që paralajmërojnë se kriza e dimrit është “tashmë këtu” dhe ata po përpiqen të vazhdojnë për shkak të lodhjes.