10:18 - 17 Nëntor 2022

Të gjitha dyshimet lidhur me vdekjen e 32-vjeçarit Lear Kurti, i cili humbi jetën teksa po transportohej nga rajoni i policisë drejt spitalit, janë përmbledhur në ekspertizën mjeko-ligjore.

Sipas rezultateve,  del se shkaku i vdekjes se Kurti ka qenë helmimi “(mbidozim) akut me lëndë narkotike të llojit kokainë, i komplikuar me shok toksik, me mekanizimin e ishemisë akute të miokardit që ka sjellë për pasojë asistolinë kardiake (Ndalim i menjëhershëm i zemrës)”, thuhet në këtë dokument zyrtar.

Prokuroria e Rrethit Gjyqësor Tiranë, ka administruar aktin e ekspertimit mjeko-ligjor nr 494/22 datë 14.11.2022, në lidhje me shkaqet e vdekjes së shtetasit Lear Kurti.

Në përgjigje të aktit të ekspertimit mjeko-ligjor, përcaktohet diagnoza Anatomo-Patologjike:

“Mbidozim (Helimim) akut me lëndë narkotike e llojit kokainë. Ishemi akute Hypoksite e miokardit e shoqëruar me kontraktim dhe deformim të miofibrilive, edemë e shprehur e trurit, stazë vazale dhe ekstravazat kapilar, atelektazë dhe emfizemë kompesatore e mushkrisë, hepatit kronik persistent”, thuhet në ekspertizën mjeko-ligjore.