10:39 - 16 Qershor 2022

Derisa jashtë objektit të Kuvendit të Kosovës, nga veteranët e UÇK-së, brenda në kuvend kanë nisur të mblidhen deputetë për fillimin e seancës që ishte paralajmëruar për ora 10:00.

Para pak minutash aty ka arritur edhe kryeministri Albin Kurti, shkruan Insajderi.

Veteranët po protestojnë kundër projekligjit për pagën minimale që i lë jashtë veteranët.

Deputetët në anën tjetër sot do të votojnë edhe për Ligjin për tërheqjen e mjeteve nga Trusti.

Policia është mobilizuar ndërsa veteranët e UÇK-së janë mbledhur dhe shpejt kanë arritur të futen deri te dera e Kuvendit për të protestuar. Ata thirrën “UÇK”, ndërsa është paraparë të kalojnë edhe kah Qeveria.