13:12 - 26 Maj 2022

Organizata joqeveritare CICAT së bashku me QIKA, do të mbajt të premtën (nesër) një takim me qytetarët në kuadër të fushatës #pecetanukështëluks.

Diskutimi do të mbahet në Sheshin Skënderbeu për të biseduar rreth shëndetit menstrual dhe për të thyer stigmën mbi këtë temë.

“Ditët e ciklit menstrual 🗓 përcillen me dhimbje të shumta e me efekte të tjera anësore.🤒 Për të mos mjaftuar këto, gratë përballen me paragjykime e stigma të shumta rreth menstruacioneve. Nga ajo se konsiderohet “marre” e në të tjera, ne ju ftojmë t’i shprehni të gjitha këto me ne”.

“Të Premtën, më 27.05.2022, në Sheshin Skënderbeu📍 merrni pecetën higjienike dhe ejani që së bashku ta thyejmë stigmën. Në pecetat higjienike do të shkruajmë mesazhet tona e të gjitha së bashku do të krijojmë një vepër arti!”, thuhet në njoftim.