15:34 - 05 Shkurt 2023

Gjumi luan një rol jetik në shëndet të mirë dhe mirëqenie gjatë gjithë jetës suaj. Mënyra se si ndiheni ndërsa jeni zgjuar varet pjesërisht nga ajo që ndodh ndërsa jeni duke fjetur.

Shumica e ekspertëve rekomandojnë që të rriturit të flenë të paktën 7 orë në natë.

Këtu është një ndarje e sasisë mesatare të gjumit që duhet të bëni sipas moshës:

0–3 muaj 14–17 orë gjithsej

4–12 muaj 12–16 orë gjithsej

1–2 vjet 11–14 orë gjithsej

3–5 vjet 10–13 orë gjithsej

9–12 vjeç 9–12 orë gjithsej

13–18 vjeç 8–10 orë gjithsej

18–60 vjeç të paktën 7 orë në natë

61–64 vjeç 7–9 orë në natë

65 vjeç e lart 7–8 orë në natë.