10:30 - 25 Nëntor 2021

NANTUCKET, MA - JANUARY 07: Actor Kevin Spacey during his arraignment for sexual assault charges at Nantucket District Court on January 7, 2019 in Nantucket, Massachusetts. (Photo by Nicole Harnishfeger-Pool/Getty Images) *** Local Caption *** Kevin Spacey

Aktori i njohur, Kevin Spacey, detyrohet t’i paguajë afër 31 milionë dollarë kompanisë së produksionit të serialit të njohur “House of Cards”.

Arbitrazhi e ka detyruar Spaceyn që ta paguajë këtë shumë të madhe parash pasi aktori u përjashtua nga seriali i Netflix në vitin 2017.

Peticioni për këtë vendim u plotësua të hënën në Gjykatën Supreme të Los Angelesit.

Spacey dhe MRC (Media Rights Capital) kanë qenë në betejë për disa vite prej kur aktori ishte përjashtuar nga produksioni nën akuzat për sjellje të pahijshme.

MRC ka deklaruar se në tetor të vitit 2020, arbitrazhi ka gjetur se Spacey vazhdimisht ka thyer obligimet kontraktuale derisa ka qenë duke e luajtur rolin e Frank Underwood në show- in e Emmy-winning, ku e bëri atë përgjegjës për humbjen e miliona dollarëve nga produksioni.

Media Rights Capital e përjashtoi Spaceyn pasi edhe disa anëtarët e tjerë të serialit ishin ankuar për ‘ngacmim seksual’. Madje një prej tyre e akuzoi atë për ‘sulm seksual’.

“MRC nuk kishte dijeni për ndonjë sjellje të tillë nga Spacey me ekip” thuhet në dosje.

MRC thotë se e ndaloi produksionin “për të adresuar çdo shqetësim të kastit dhe ekuipazhit të shfaqjes” në vazhdën e akuzave, sipas dosjes. Pas pretendimeve të Rapp, Spacey lëshoi ​​një deklaratë duke pretenduar se nuk i kujtohej incidenti dhe kërkoi falje për atë që tha do të kishte qenë “sjellje thellësisht e papërshtatshme e dehur.”

Pasi Spacey u përjashtua, peticioni thotë se MRC duhej “të rishkruante të gjithë sezonin për të hequr karakterin e Spacey dhe për të shkurtuar Sezonin 6 nga 13 në 8 episode për të përmbushur afatet e dorëzimit” dhe kjo ishte arsyeja që kompani humbi shumë para.

“Siguria e punonjësve tanë, grupeve dhe mjediseve të punës është e një rëndësie të madhe për MRC-në dhe pse ne kemi vendosur të shtyjmë për përgjegjësi“, thuhet në deklaratën e MRC-së pas vendimit të arbitrit.