11:18 - 26 Maj 2023

Me një nga përqendrimet më të larta të njerëzve të pasur të çdo vendi në botë, futja në një përqindëshin më të pasur të Zvicrës kërkon shumë më tepër se diku tjetër.

Për t’u numëruar në mesin e njëpërqindëshit më të pasur të njerëzve që jetojnë aktualisht në Zvicër, do t’ju duhen pak më pak se 6 milionë franga në asete.

5.915.493 franga është numri magjik që do t’ju duhet të arrini në vlerë neto për t’u konsideruar një anëtar i një përqindëshi më të lartë të vendit.

Ky është pragu i 2-të më i lartë i pasurisë së çdo vendi, sipas një raporti të ri nga kompania e menaxhimit të aseteve Knight Frank.

Zvicra vjen e 2-ta, shumë pas Monakos. Rreth 1/3 e banorëve në shtetin e vogël janë milionerë dhe do t’ju nevojiten pak më shumë se 11 milionë franga në asete për t’u konsideruar në një përqindje të lartë kombëtare atje, pothuajse dyfishi i asaj që ju nevojitet në Zvicër, shkruan The Local.

Megjithatë, Zvicra ka një epërsi të rehatshme në pozitën e 2-të mbi pothuajse të gjithë të tjerët.

Pjesa tjetër e 5 topave të raportit ndodhen jashtë Evropës. 1/3, do t’ju duheshin pak më pak se pesë milionë franga në asete për të qenë në një përqindje në Australi, transmeton Albinfo.ch.

Më pas do t’ju duheshin rreth 4.5 milionë franga në vlerë neto për të bërë një përqindje në Zelandën e Re ose në Shtetet e Bashkuara, të cilat dolën respektivisht në vendin e 4-të dhe të 5-të.

Tags: ,