×
 • Kulturë
 • Show / Kulturë

  Kjo është Strategjia përmes së cilës Kosova synon të anëtarësohet në UNESCO

  Insajderi
  17 July 2017 - 20:55

  Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sporteve përkatësisht Departamenti për Trashëgimi Kulturore ka hartuar një strategji përmes së cilës synohet të mbrohet dhe promovohet trashëgimia kulturore.

  Por mbi të gjitha, kjo Strategji ka për synim që Kosova të anëtarësohet në UNESCO.

  “Në kontekstin e reformës institucionale dhe ligjore Strategjia merr rolin e udhërrëfyesit për avancim të institucioneve të trashëgimisë kulturore dhe të sistemit të mbrojtjes, nëpërmjet koordinimit ndërinstitucional dhe në përputhje me orientimin e Kosovës kundrejt Prioriteteve të Partneritetit European dhe anëtarësim në UNESCO”, thuhet në këtë Strategji, të cilën mund ta shkarkoni në Insajderi.

  Strategjia për Trashëgiminë Kutlrurore 2017-2027

   

  OP-ED
  Nga Rubrika
  Kulturë
  29 September 2023
  Kulturë
  29 September 2023
  Kulturë
  29 September 2023

  © 2016-2023 Gazeta Online Insajderi - Të gjitha të drejtat e rezervuara.

  Impressum

  Kontakt

  Trademark