×
 • Kulturë
 • Show / Kulturë

  Konstandin P. Kavafis: “Termopile”-poezi

  Insajderi
  08 June 2023 - 22:01

  Nder u qoftë atyre që jetën e çojnë

  duke ruajtur Termopilet.

  Nuk tunden kurrë nga detyra;

  mbeten të drejtë dhe të rreptë në çdo vepër,

  por plot me keqardhje, plot dhembshuri;

  zemërgjerë kur janë të pasur, kur janë të varfër

  sërish pak zemërgjerë,

  gjithmonë ndihmojnë me sa munden;

  thonë ngaherë të vërtetën,

  por gënjeshtarët nuk i urrejnë.

  Edhe më shumë nder u ka hije

  kur parashohin (dhe këta janë të shumtë)

  se në fund do të shfaqet Efialti,

  se medët, më në fund, do të shkojnë tutje.

  Përktheu: Sokol Çunga

  OP-ED
  Nga Rubrika

  © 2016-2023 Gazeta Online Insajderi - Të gjitha të drejtat e rezervuara.

  Impressum

  Kontakt

  Trademark