11:23 - 07 Prill 2021

Kritiku i burgosur i Kremlinit, Alexei Navalny ka thënë se ai ka një kollë dhe temperaturë të vazhdueshme dhe se ka pasur raste të tuberkulozit në burgun ku ai po qëndron.

Ndërkohë, gazeta pro-Kremlinit, Izvestia tha se Navalny, 44 vjeç, ishte transferuar në një njësi mjekësore me simptoma të një sëmundjeje të frymëmarrjes.

Në një postim në Instagram (në rusisht), lideri i opozitës tha se deri në tre persona nga njësia e tij ishin dërguar në spital me tuberkuloz kohët e fundit.

Ai tha se kishte një kollë të vazhdueshme dhe një temperaturë prej 38.1 gradë Celsius.

“Nëse kam tuberkuloz, atëherë mbase do të shuajë dhimbjen në shpinë dhe mpirjen në këmbë. Do të ishte mirë,” pëshpëriti ai.

Por ai shtoi se ai do të vazhdonte grevën e tij të urisë, të filluar javën e kaluar për të kërkuar trajtimin e duhur për dhimbjet akute të shpinës dhe këmbëve.

Raporti nga Izvestia citoi një deklaratë nga shërbimi i burgut rus, tha se Navalny kishte marrë teste të ndryshme, përfshirë për koronavirusin.

Thoshte që simptomat e tij përfshinin një temperaturë të lartë dhe se ai po mbikëqyret nga mjekët. Sidoqoftë, deklarata mohoi se kishte tuberkuloz.

Avokatët e Navalny e kanë vizituar atë në paraburgim dhe po e ndihmojnë atë për të postuar mesazhe në mediat sociale. Ata thonë se nuk ka mjekë në burg dhe njësia mjekësore në vend drejtohet nga një ndihmës i vetëm.

Shërbimi i burgut rus javën e kaluar mohoi pretendimet e Navalny se ai nuk po merrte trajtimin e duhur dhe se po privohej nga gjumi, raporton BBC.

Aty thuhej se ai kishte “të gjithë ndihmën e nevojshme mjekësore në përputhje me indikacionet e tij mjekësore”.