10:28 - 03 Mars 2023

Shot of a young businesswoman experiencing a stressful day at work

Përveç përdorimit në kuzhinë për përgatitjen e ëmbëlsirave të ndryshme, nektarina renditet edhe si një frut kurues për shkak të vlerave të larta ushqyese.

Ajo përmban rreth 14 për qind sheqerna, acide organike, albumina, pektinë, kripëra minerale, si: kalium, fosfor, kalcium, vitamina të ndryshme si A, vitaminë B1, B2, PP, C etj., të cilat luajnë rol të rëndësishëm në pastrimin e gjakut.

Nektarinat janë të çmueshme për ata që vuajnë nga sëmundjet e mëlçisë.

Ndërsa farat e nektarinës përdoren kundër dhimbjes së kokës për këtë qëllim ato hahen me mjaltë për t’u tretur më lehtë.

Nektarinat përdoren të freskëta ose të thata, si dhe të përpunuara në trajtë kompostoje, reçeli dhe lëngu./Insajderi