20:46 - 12 Gusht 2022

Qyteti portugez i Portos është renditur i pari si qyteti më i përballueshëm në Evropë për studentët.

Një përfundim i tillë është arritur përmes renditjes StudentGoGlobal të këtij viti, e cila ka marrë parasysh gjithsej 250 qytete në gjithë botën, shkruan SchengenVisaInfo.com .

Porto, i cili është qyteti më i madh në Portugali, është i njohur edhe për Universitetin e Portos, i cili tërheq një numër të madh ndërkombëtarësh, si dhe Institutin Politeknik të Portos.

Sipas renditjes, qyteti i dytë më i përballueshëm në Evropë për studentët është kryeqyteti i Republikës Çeke, Praga, i ndjekur nga Madridi.

Sipas raportit, dhjetë qytetet evropiane të mëposhtme janë konsideruar si më të përballueshmet për studentët:

Porto, Portugali

Pragë, Republika Çeke

Madrid, Spanjë

Barcelona, ​​Spanjë

Birmingham, Mbretëria e Bashkuar

Leeds, Mbretëria e Bashkuar

Belfast, Mbretëria e Bashkuar

Glasgow, Mbretëria e Bashkuar

Goteborg, Suedi

Edinburgh, Mbretëria e Bashkuar

Anketa tregon se nga totali, pesë nga dhjetë qytetet e renditura në pozicionet e para janë në Mbretërinë e Bashkuar.