11:31 - 08 Tetor 2022

Nga janari i vitit 2021 deri në shtator të 2022-ës, ish-Kryeshefi i Ndërrmarrjes Publike Banesore, Hajdar Hoxha dhe ushtruesi i detyrës së Kryeshefit Ekzekutiv të NPB’së, Bashkim Beha kanë shpenzuar 3 mijë e 128 euro për derivate me veturën zyrtare. Gazeta Insajderi ka siguruar faturat e shpenzimeve në bazë të kërkesës për qasje në dokumente publike.

Insajderi

Ish-Kryeshefi i NPB’së, Hajdar Hoxha ka shpenzuar 2 mijë e 826 euro për derivate me makinën zyrtare përgjatë periudhës janar 2021-korrik 2022.

Pas shkarkimit të Hoxhës nga pozita në muajin korrik, ushtruesi i detyrës së Kryeshefit Ekzekutiv të NPB’së, Bashkim Beha, ka harxhuar 303 euro për karburant gjatë gushtit dhe shtatorit.

Nga NPB kanë thënë se Bordi i Drejtorëve nuk ka shpenzuar për derivate.

Ndërkaq, për dreka zyrtare, ish-kryeshefi ekzekutiv Hajdar Hoxha ka shpenzuar 714 euro.

Kurse, ushtruesi i detyrës së kryeshefit ekzekutiv të NPB-së, Bashkim Beha për dy muaj kanë shpenzuar 270 euro.

Por, nga NPB kanë thënë se në të shumtën e rasteve, pjesë e drekave zyrtare ishte edhe Bordi i Drejtorëve.

Bazuar në të dhënat e dërguara, kryeshefi dhe bordi i drejtorëve nuk kanë marrë meditje.

Kujtojmë, se Hajdar Hoxha u shkarkua me 25 korrik 2022 nga pozita e kryeshefit të Ndërmarrjes Publike Banesore (NPB).

Foto: Hajdar Hoxha

Bordi i Përkohshëm i Drejtorëve të “Ndërmarrjes Publike Banesore”, bazuar në kompetencat e përcaktuar sipas ligjit për Ndërmarrje Publike, kishte shkarkuar kryeshefin ekzekutiv, Hajdar Hoxha.

Derisa në arsyetimi e vendimit për shkarkimin e Hoxhës thuhet se kjo erdhi si pasojë e të gjeturat e raportit të Zyrës Kombëtare të Auditimit.

Pas largimit të Hoxhës, ushtrues i detyrës së Kryeshefit Ekzekutiv të NPB’së u emërua, Bashkim Beha.

Foto: Bashkim Beha