08:17 - 14 Tetor 2022

Michael Jackson, përtej muzikës së tij, është folur edhe për pasuritë e tij të paluajtshme. Trembëdhjetë vjet pas vdekjes së tij, Jackson konsiderohet ende një muzikant i pasur pasi pasuria e tij ka arritur deri në 2 miliardë dollarë. Por çfarë ndodhi me pronat e Jackson që kushtuan një pasuri? A po përdoren për bamirësi apo janë lënë trashëgim anëtarëve të familjes?

Sa është vlera aktuale neto e pasurisë së tij?

Gjatë viteve, fansat e Michael Jackson kanë kontribuar në qëndrueshmërinë e pronave. Kjo krijoi bashkëpunime me etiketat kryesore të modës, duke përfshirë Off-white dhe Supreme. Që nga viti 2009, kur Jackson vdiq, pasuria e tij ishte 500 milionë dollarë. Borxhi i tij ndaj Bankës së Amerikës u rrit në 500 milionë dollarë para vdekjes së tij. Megjithatë, vlera e pasurisë së tij është rritur që atëherë, duke arritur rreth 873 milionë dollarë në vitin 2020. Edhe pse Jackson falimentoi, muzika e tij nuk pushoi kurrë së gjeneruari shitje të mëdha pas vdekjes së tij.

Kush është përgjegjës për pasurinë e tij?

Njerëzit që përfitojnë nga paratë që vijnë nga pasuria e Jackson janë nëna e tij, Kathryn dhe fëmijët e tij, Paris, Princi dhe Blanket . Megjithatë, ekzekutuesit e pasurisë të ngarkuar me detyrat ligjore janë John McCain dhe John Branca, të cilët kanë gjeneruar të ardhura të konsiderueshme duke krijuar mundësi unike biznesi. Ata nënshkruan shumë marrëveshje biznesi, të cilat mund të krijonin më shumë pasuri, veçanërisht në industrinë e argëtimit.

Si ndikohet stili i jetesës së fëmijëve pasi ata janë përfitues të pasurisë së tij? Arsimi universitar i Prince mbulohet nga pasuria. Parisi ka shpenzuar tashmë një çerek milion dollarë. Ajo gjithashtu ndërtoi tashmë një shtëpi për vete në Los Anxhelos, ku shpenzoi 225,000 dollarë për sigurinë dhe ndërtimin e pronës. Raportohet gjithashtu se shpenzimet vjetore të familjes së Blanket dhe nënës së Jackson janë rreth 111,000 dollarë.

Tags: ,