14:21 - 18 Tetor 2018

Ministri i Forcës së Sigurisë së Kosovës, Rrustem Berisha tha se në momentin që të krijohen kushtet e favorshme politike dhe vendimmarrëse, do të vazhdohet me procedimin e ndryshimeve kushtetuese për të ndryshuar edhe emri i FSK-së.

Berisha tha se me këtë projektligj parashihet që të ketë kompetenca të reja në mbrojtjen e territorit të Kosovës, e cila do të jetë e autorizuar për të shërbyer në vend dhe jashtë vendit.

“Është me rëndësi të theksohet se në momentin kur të krijohen kushtet e favorshme politike, vendimmarrëse ne do të vazhdojmë që edhe t’i procedojmë ndryshimet kushtetuese që të ndryshohet edhe emri i FSK-së“, tha ai.

Deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje, Adem Mikollovci

Mikullovci pati një ankesë rreth numrit të ushtarëve, ku tha se duhet të ketë më shumë rezervistë. Atij i ka thënë Xhavit Haliti, dhashtë Zoti që mos të ketë nevojë për asnjë.

“Më befason fakti se është paraparë 5000 ushtarë të rregullt e 3000 rezervista, unë kisha prit që rezervista të ketë dy herë më shumë se sa të rregullt, ku është kuptimi me pas më pak rezervista se sa ushtarë të rregullt”, tha ai.