22:43 - 25 Maj 2022

Ministri gjerman i Shëndetësisë Karl Lauterbach tha sot se qeveria planifikon të shfuqizojë rregullat epidemiologjike gjatë verës, sipas të cilave udhëtarët që hyjnë në Gjermani kanë nevojë për një certifikatë vaksinimi kundër COVID-19, një rezultat negativ të testit ose provë të COVID-19.

Lauterbach i tha grupit mediatik Funke se rregullat, të cilat vlejnë për të gjithë mbi 12 vjeç, pavarësisht se nga vijnë në Gjermani, do të pezullohen nga 1 qershori deri në fund të gushtit.

Nga fillimi i marsit, Gjermania nuk ka më një listë të “zonave me rrezik të lartë”. Numri i rasteve të reja me koronavirus në Gjermani është në rënie të vazhdueshme dhe shumica e masave kufizuese janë hequr. Megjithatë, qeveria ka njoftuar se do të sigurojë 830 milionë euro shtesë për blerjen e vaksinave për të ndihmuar në luftimin e varianteve të mundshme të koronavirusit në vjeshtë.