09:33 - 26 Dhjetor 2022

Sot, Lionel Messi është ndoshta personi më i njohur në botë, emri i tij është bërë markë dhe që kur doli kampion bote një javë më parë, shumë prindër vendosën t’i pagëzojnë fëmijët e tyre me emrin Rosario.

Mirëpo, kapiteni i Kombëtares së Argjentinës pothuajse kishte një emër tjetër.

Sipas Celias, nëna e futbollistit, ajo donte që ai të quhej ndryshe dhe ishte Jorge. Ishte babai, i cili përfundoi duke e futur Lionelin në gjendjen civile.

“Nuk kishim emër mashkulli, më ka pëlqyer gjithmonë Leonel”, ka treguar nëna e yllit të kombëtares argjentinase.

“Kur Jorge shkoi ta shkruante, i vuri Lionel… kur erdhi gati e vrava”, shtoi Celia.

E pyetur se pse burri i saj përfundoi duke zgjedhur këtë emër, në vend të Leonelit siç kishin rënë dakord, përgjigja ka të bëjë me fanatizmin e çiftit për një artist të madh.

“Ne na pëlqeu shumë Lionel Richie,” pranoi ajo.

Kur kjo histori u bë e njohur, shumë gazetarë e pyetën vetë Lionel Richie se çfarë mendonte se emri i tij e kishte frymëzuar babanë e Lionel Messit kur ishte fjala për pagëzimin e djalit të tij.

“Fillimisht mendova se ishte një shaka”, zbuloi ai, ndonëse më pas shtoi: “Dhe më pas bëra një hetim dhe pashë që ishte nëna e tij ajo që e tha. Ishte e vërtetë. Më lejoni t’ju them këtë: e kuptoj që ai nuk mund të këndojë dhe dua t’ju njoftoj se nuk mund të luaj futboll”.

Por sigurisht, në Argjentinë emri Leonel deri më tani ishte shumë më i popullarizuar se Lionel, kështu që shumë njerëz përfunduan duke thënë Leo në vend të Lio.

Diçka që edhe vetë lojtari përfundoi duke e pranuar: “Plaka ime do të më vrasë, por Leo tashmë është këtu”.