09:25 - 22 Gusht 2022

1. Menaxho kohën.

Ti nuk je shumë i ngarkuar, je i paorganizuar. Kujtoja vetes këtë dhe:

– Zgjohu herët

-Bëj një listë me gjërat që duhet të bësh

– Vendos afate

– Qëndroji besnik axhendës

2. Boll kërkove për diçka të re

– Një punë të re

-Një qytet të ri

-Një partner të ri

Merru me situatën aktuale dhe bëj diçka për të.

3. Fokusohu tek diçka e vetme

– Të gjithë duan rezultate, por pjesa më e madhe përtojnë të fokusohen.

-Hapësira mes jetës aktuale dhe asaj që ti do të arrish quhet fokusim.

-Më mirë fokusohuni 100% tek diçka sesa të bësh 5 gjëra me 50% fokus tek secila.

4. Bëj progres gradual

-Fillo duke lexuar një faqe

– Shkruaj një paragraf

-Ushtrohu fizikisht dhe filloje palestrën që SOT

-Pastaj kujto që për secilën të bësh 1% më shumë dhe më mirë çdo ditë.

5. Boll kërkove motivimin!

Nuk është problemi yt atje. Eshtë disiplina që po të mban peng/ 

-Qëndro konsistent

– Respekto oraret

– Gjej një partner të besueshëm në biznes

6. Mos bëj kurrë rolin e viktimës

Eshtë e thjeshtë t’i vesh fajin dikujt kur gjërat shkojnë keq. Kur ndalon së justifikuari, gjërat ndryshojnë vetë. Eshtë jeta jote, ëndrrat e tua dhe vendimet që merr ti. 

7. Gjej qëllimin tënd

Pa pasur një drejtim apo një plan është e vështirë të arrish diku dhe të ndihesh i plotësuar.  Çdo gjë në jetë bëhet më e thjeshtë kur je i qartë në çfarë do dhe e di hapin e radhës.

Tags: ,