15:39 - 30 Nëntor 2021

Familja e më të riut nga 10 personat që vdiqën në festivalin Astroworld në fillim të këtij muaji, nëntë vjeçari Ezra Blount, ka refuzuar një ofertë që Travis Scott bëri për të paguar funeralin e djalit.

“Oferta e klientit tuaj është refuzuar,” i tha avokati i familjes, Bob Hilliard, avokatit të Scott, Daniel Petrocelli, në një letër të marrë nga Rolling Stone. “Nuk kam dyshim se zoti Scott ndjen keqardhje. Udhëtimi i tij përpara do të jetë i dhimbshëm”, thonë ata.

“Ai duhet të përballet dhe shpresojmë të shohë se ai mban një pjesë të përgjegjësisë për këtë tragjedi.”

Ezra Blount, i cili ishte nga Dallasi, ishte në mesin e 10 personave që vdiqën si pasojë e lëndimeve të pësuara në mes të një rritje të turmës në festivalin e 5 nëntorit në NRG Park në Hjuston.

Ai vdiq nga dështimi i pakthyeshëm i organeve në Spitalin e Fëmijëve në Teksas më 14 nëntor, pasi u vendos në një koma të shkaktuar nga mjekësia, funerali i Blount u bë në Teksas më 23 nëntor.

Gjyshërit e Ezra-s i thanë më parë publikimit se si Ezra Blount ashtu edhe babai i tij Treston Blount u kapën nga turma vdekjeprurëse në koncert.

Gjyshja e tij Tericia Blount tha: “Të gjithë po shtynin. Ishte aq i ngushtë pa dalje. Babai i tij nuk mund të merrte fare frymë dhe u shua. Ne nuk e dimë vërtet se çfarë ndodhi me Ezrën pas kësaj”.

Petrocelli shkroi në një letër të 24 nëntorit se Scott ‘do të dëshironte të paguante për shpenzimet e funeralit’ të Blount dhe mbetet ‘i shkatërruar nga tragjedia që ndodhi në Festivalin Astroworld dhe pikëllohet për familjet, të dashurit e të cilëve vdiqën ose u plagosën.

“Travis është i përkushtuar të bëjë pjesën e tij për të ndihmuar familjet që kanë vuajtur dhe për të filluar procesin e gjatë të shërimit në komunitetin e Hjustonit.”

Petrocelli tha se oferta nuk do të kishte ‘nuk do të kishte efekt’ në procedurat ligjore të ngritura kundër Scott dhe palëve të tjera nga babai i Blount, Treston Blount.

Hilliard tha në një përgjigje se për të ardhmen e afërt, reperi ‘duhet të respektojë’ ‘shkatërrimin’ e tij për tragjedinë nuk është i krahasueshëm me atë që po ndjen familja e Blount, duke e krahasuar atë me një rubinet dhimbjeje të paimagjinueshme që nuk ka dorezë.

Hilliard tha se të humbasësh një fëmijë në mënyrën se si Treston humbi Ezra-n e shton dhimbjen.

“Si prind, Treston nuk mund të mos shqetësohet për idenë e tmerrshme se minutat e fundit të Ezrës ishin të mbushura me terror, vuajtje, mbytje dhe më e keqja nga të gjitha i rrethuar nga të huaj, babai i tij pa ndjenja nën turmën e pakontrolluar.”

Hilliard i tha gazetës të hënën se familja e Blount kishte refuzuar më parë propozimet nga kampi i Scott për një takim personal pas tragjedisë.

Hilliard tha: “Ne ishim mjaft të vendosur. Me gjithë respektin e duhur, jo. Kjo nuk është një histori e fotove këtu. Ky është një lloj hetimi “kush është përgjegjës dhe pse”. Dhe ai është në listën e ngushtë”.

Mosha e 10 personave që vdiqën në tragjedi varionin nga nëntë deri në 27; Rreth 300 persona u trajtuan në vendngjarje dhe 13 u shtruan në spital në lidhje me incidentin.

Pothuajse 200 padi janë ngritur kundër Scott, promotorit Live Nation dhe palëve të tjera të përfshira në javët pas festivalit, ndërsa hetuesit vazhdojnë të hetojnë rrethanat e katastrofës.