×
 • Lajme
 • Aktuale

  “Padrejtësia nuk guxon të kthehet në normale”, bëhet thirrje për mbrojtje të drejtave e punëtorëve të pastrimit

  Insajderi
  01 May 2023 - 13:38

  Instituti për Hulumtime dhe Drejtat e Njeriut kanë treguar se janë duke përcjelle me shqetësim kushtet e punës se punëtorëve të pastrimit.

  Sipas tyre ka mungesë se mbikëqyrjes nga Inspektorati i Punës dhe Administrata Tatimore e Kosovës për këtë kategori punëtorësh.

  Hulumtimi i IHDNJ-së mes tjerash ka prezantuar si shqetësuese mbingarkesën në punë, mungesat e pushimit mjekësorë, mos respektim të pagës minimale, punë pa kontrata, mungese e pagesave të kontributeve pensionale.

  Institucionet qeveritare për domosdoshmëri të rishikimit dhe mirë zbatim të legjislacionit për luftim të jo formalitetit në sektorin e mirëmbajtjes higjienike. Padrejtësia ndaj këtij sektorit nuk guxon të kthehet në normale. Institucionet duhet të mbajnë përgjegjësi për mos mbrojtje të kësaj kategorie të punëtorëve“, thuhet në njoftim.

  OP-ED
  Nga Rubrika
  Kosovë
  30 September 2023
  Kosovë
  30 September 2023

  © 2016-2023 Gazeta Online Insajderi - Të gjitha të drejtat e rezervuara.

  Impressum

  Kontakt

  Trademark