14:40 - 27 Nëntor 2020

Ministrisë së Tregtisë dhe Industrisë, Vesel Krasniqi është kërcënuar sot nga sekretari i tij, Burim Rreci.

Ndonëse ende nuk dihet arsyeja e këtij kërcënimi, ministri Veseli tashmë ka përfunduar deklarimin e tij në polici.

Këtë e ka konfirmuar vetë ministrit Krasniqit në një prononcim për Gazetën Insajderi.

Sipas Veselit, personi që e kërcënoi ende po vazhdon të qëndroj në zyrën e tij të cilën e ka uzurpuar.

“Unë sapo përfundova deklaratën për kërcënimin në polici. Ndërsa personi që më ka kërcënuar vazhdon të qëndron në zyrën e sekretarit të cilën e ka uzurpuar edhe përkundër vendimit tim për suspendimin e tij me datën 25.11.2020”, ka thënë Krasniqi për Insajderin.

Ministri ka shprehur shqetësimin e tij rreth neglizhencës së organeve të rendit, pasi edhe pas kërcënimit Rreci nuk është ftuar ende për tu marr në pyetje.

“Jam i shqetësuar për neglizhencën e organeve kompetenteve që nga ora 09:00 dhe ende vazhdon të qëndron në zyrë, pa iu marrë asnjë deklaratë personit që kam marr kërcënime”, ka thënë Krasniqi

Rikujtojmë se në shtator ministri Veseli kishte pezulluar nga puna e sekretarit Burim Rrecin për shkak të neglizhencës dhe mosbashkëpunimit.

Rreci ju kishte drejtuar Gjykatës Themelorë në Prishtinë, pasi sipas tij iu kishte shkeluar e drejta themelor e punës.

Me vendimin e 18 nëntorit Gjykata e kthen Rrecin në vendin e punës në pozitën e Sekretarit të MTI-së. Por, Rreci ishte shkarkuar prapë nga ministrit Veseli me 25 nëntor të këtij vitit./Insajderi.org