22:54 - 21 Nëntor 2020

Për gjashtë ditë 95 persona kanë vdekur nga koronavirusi në Kosovë.

Gjatë kësaj jave, numri i vdekjeve nga Covid-19 ka qenë mbi 10 persona për 24 orë. Vendi theu rekordin e viktimave në ditën e shtunë, me 19 jetë të humbura për 24-orë.

E marta u shënua si dita me më së paku të vdekur nga virusi korona – 11 të vdekur.

Ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj, gjatë ditës së sotme ka bërë thirrje për kujdes të shtuar pasi klinikat dhe spitalet janë të mbushura e personeli shëndetësor është angazhuar maksimalisht.

I njëjti institucion mbrëmë ka njoftuar masat e reja për komunat e Kosovës, për kategorizimin e komunave në bazë të zonës së rrezikshmërisë.

Në zonën e kuqe bëjnë pjesë komunat me rrezik të lartë apo komunat me mbi 151 të infektuar në 100.000 banorë brenda javës.