17:36 - 05 Qershor 2021

Arritja e një lëkure të shëndetshme dhe të pastër kërkon kohë dhe japonezët kanë krijuar ritualin e tyre se si të duken të patëmetë dhe të shpëtojnë nga problemet e lëkurës.

Teknika zgjat 10 minuta dhe ka 3 hapa kryesorë që mund ta bëjnë fytyrën tuaj të shkëlqejë.

Këto janë disa nga gjërat e reja për të qëndruar të rinj.

1. Ju filloni me vaj për 4 minuta.

2. Vetëm pas kësaj mund të përdorni një pastrues kremi për 2 minuta.

3. Hapi i fundit është shpëlarja për 4 minuta.

Një specialist thotë se nëse përdorni këtë metodë pastrimi, nuk keni nevojë të lani fytyrën në mëngjes, por vetëm natën. Plus, nuk keni pse ta bëni çdo ditë. Mjaftojnë katër herë në javë.

Faza e vajit ka për qëllim të përmirësojë qarkullimin duke masazhuar lëkurën për katër minuta. Ju gjithashtu zbutni shtresën e sipërme dhe ndihmoni në lirimin e poreve të bllokuara. E rëndësishme është të zgjidhni vajin e duhur.

Për shembull, vaji i jojobës do të absorbohet në lëkurën tuaj. Më mirë është të përdorni vaj ricini, i cili ndihmon në lëvizjen e amullisë dhe nxjerrjen e toksinave. Kini kujdes me masazhimin e lëkurës tuaj nëse keni ndonjë kundër-indikacion.

Pasi të keni masazhuar fytyrën, vendosni pak pastrues në majë të vajit. Specialistët thonë se ata preferojnë pastrues kremi në vend të llojeve të shkumës ose xhelit sepse nuk e thajnë lëkurën aq shumë. Pastroni fytyrën tuaj për dy minuta me lëvizje të butë që të mos dëmtojë fytyrën tuaj.

Filloni me ujë të ngrohtë për dy minuta, pastaj përfundoni me ujë të ftohtë për 2 minuta të tjera. Uji i ngrohtë do të ndihmojë për të shpëlarë vajin e tepërt nga lëkura juaj dhe për të rritur rrjedhjen e gjakut në sipërfaqe. Ndërsa uji i ftohtë do të ndihmojë në shtrëngimin e poreve. Kjo teknikë ndihmon për të hidratuar lëkurën në mënyrë që pas procedurës, fytyra juaj të duket me shkëlqim.