23:32 - 06 Dhjetor 2022

KEDS ka njoftuar se disa qytetet të Kosovës gjatë ditëve të ardhshme do të mbasin pa energji elektrike.

Sipas njoftimit të KEDS thuhet këto qytete do të mbesin pa rrymë për shkak të punimeve në rrjet.

Njoftimet nga KEDS për punimet në rrjet:

07.12.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Mitrovicë

1.

TS 110/10(20)[kV] Skenderaj do të ndërprehet :

Dalja 10[kV] Qirezi (kodi: 74000004) prej orës 10:30 deri në ora 14:00

Vendet: Krushefc, Polac, Dashefcë, Baks, Qirez, Prellofcë, Krasaliq, Kozhicë, Krasmirofcë, Likoshan, Gradicë dhe  Godancë.

Arsyeja: Evitim rreziku, ndërrim i shtyllës 10kV që paraqet rrezikshmëri në fshatin Kozhicë dhe drejtimi i dy shtyllave tjera të betonit që janë të lakuara në fshatin Baks.

07.12.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

 1.

TS 35/10[kV] Besi do të ndërprehet:

LP 10[kV] Lluzhan  (kodi: 10013011) nga ora 10:00 deri 11:30

Vendet: Prugovci-1(te Villa Natyra), Vërbovcët, Lupçi i Poshtëm, Vranidolli, Tenezhdolli dhe Kazerma e FSK-së në Vranidoll.

Arsyeja: Evitim rreziku, demontim i shtyllës 10[kV].

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit- Ndërprerje emergjente

Gjakovë

 1.

Nga  TS 110/35/10kV Rahoveci (H01) do të ndërprehet:

NS 35/10kV Xërxe (H03) me kod: 820810 dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV prej orës 12:00  deri në ora 14:00.

Vendet: fshatrat: Gexhë, Radostë, Ratkoc dhe Xërxe, Çifllak, Denjë, Dobidol, Guri Kuq, Kaznik, Kramovik, Polluzhë, Rakovinë dhe Ratkoc, Bellacërkë, Berjakë dhe Sapniq (një pjesë) dhe Radostë.

Pa tension mbesin edhe Silosi I dhe Sillosi II, Lami Glas dhe 18 Nentori.

Arsyeja: Eliminimi i pikës së nxehtë në hyrjen 35[kV] ardhja nga Rahoveci.

08.12.2022

Punime në projekte investive

Gjakovë

1.

Nga NS 35/10[kV] Malishevë do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Carralluka (kodi: 82082001)nga ora 09:00 deri 10:00 nga ora 15:00 deri 17:00

Vendet: Rrugët: 603 Adem Jashari (një pjesë), 605 Rilindja Kombëtare (1 konsumatorë), 606 Pavarësia (1 konsumatorë), 610 Hisni Mazreku (1 konsumatorë). Fshatrat: Carallukë, Dragobil, Drenoc, Panorc, Shkarashnikë, Tërpezë e Poshtme, Vërmicë dhe Vërmicë e Malishevës.

Arsyeja:  Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

2.

Nga NS 35/10[kV] Malishevë 

NS – net 10/0.4[kV] të cilat mbesin pa tension nga ora 09:00 deri 17:00 janë:

1.NS 10/04 [kV] CARALLUKA IV  (kodi: 82082001004)

2.NS 10/04[kV] CARALLUKË VII  KOM.(IMER KRASNIQI)(kodi: 82082001025)

Arsyeja:  Projekte investive, shtrirje e përçuesve, montimi i izolatorëve.

Vendet: Një pjesë e fshatit Carallukë.

08.12.2022

Punime nga palët e treta

Ferizaj

1.

Nga NS 110/35/10[kV] Ferizaj 1 do të ndërprehet:

LP 10kV Qyteti   (kodi: 40000001)  nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: rrugët: Adrian Krasniqi, Agim Bajrami (një pjesë), Aleksandër Gjaovani (një pjesë), Ali Hadri (një pjesë), Avni Rrustemi, Dërvish Shaqa, Trepçës, Elhami Hasani, Fan Noli, Fshati Vjetër (Magjistralja  Kaçanik), Gursel e Bajram Sylejmanit, Hasan Prishtina, Hasan Remniku, Iljaz Kodra, Isref Begolli, Kalabrisë (një pjesë), Kemajl Etemi (1 konsumator), lagjja e Qiraxhive  (një pjesë), Magjistralja Ferizaj-Kaçanik, Magjistralja Ferizaj-Prishtinë, Migjeni, Milihat Ajeti, Mujadin Aliu  (një pjesë), Muskim Mulliqi  (një pjesë), Oso Kuka, Petar Koqiq, Rexhep Bislimi, Qiragji, Softaj, Tefik Idrizi, Tetovës, Tomas Mandela, Varosh, Vezir Jashari, Zenjullah Zejna, fshati Bibaj  (një pjesë) dhe Greme (1 konsumator).

Arsyeja: Realizimi i sistemit hyrje/dalje 10 kV, sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

Prizren

1.

NS 110/10 [kV]  Prizreni 3 do të ndërprehet:

LP 10kV Malësia e re (kodi: 31000030) nga ora 10:30 deri 14:30

Vendet: rrugët: 222 Ali Pashë Tepelena (një pjesë) dhe Tranzit (një pjesë). Fshatrat: Korishë (një pjesë), Lexhend, Lubizhdë (një pjesë), Lutogllavë, Malësi e Re dhe Petrovë.

Arsyeja: Krijimi i sistemit hyrje/dalje, siaps pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

Tags: