15:44 - 14 Qershor 2021

Një ditë para takimit Kosovë-Serbi në Bruksel janë deklaruar nga Zyra e Kryeministrit të Kosovës.

Zëdhënësi i Qeverisë, Përparim Kryeziu ka thënë se takimi i nesërme nuk është takim i dialogut por takim për dialogun e ardhshëm.

“Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, i shoqëruar nga zëvendëskryeministri Bislimi, ka udhëtuar për në Bruksel për takimin e paralajmëruar për ditën e nesërme në mes tij dhe Alexander Vuçiq. Siç kemi thënë në vazhdmësi, takimi i nesërm nuk është takim i dialogut, por takim për dialogun, për dialogun e ardhshëm”, ka thënë Kryeziu në llogarinë e tij në Facebook.

Sipas tij, aty kryeministri Kurti do të paraqes vizionin dhe qëndrimet tij dhe Qeverisë së Republikës së Kosovës për të, e i cili duhet të jetë parimor dhe i drejtë, në shërbim të popujve të dy vendeve dhe i shkëputur nga ai i kaluari.

“…Pra nga takimi synohet dakordim rreth kapitullit të ardhshëm të dialogut dhe agjendës së tij, pas diskutimeve shterruese të ditës së premte në Kuvendin e Republikës së Kosovës për dialogun e mëparshëm dhe dëmet e shkaktuar nga ai”, është shprehur ai.