09:52 - 01 Shkurt 2023

Qiramarrësit dhe punëtorët e lokaleve kanë protestuar të mërkurën për rritjen e çmimit të qirasë nga Ndërmarrja Publike Banesore (NPB) për lokalet në Prishtinë.

Ata kanë kërkuar që NPB t’i mbajë çmimet e vjetra, pasi siç thanë, përballja me krizën ekonomike po u shkakton humbje të mëdha.

Genc Durmishi, njëri nga organizatorët e kësaj proteste, tha se çmimet niveli lokal i ka rritur 100 për qind.

“Kjo rritja e çmimit ka ndodhur për 100 për qind dhe për ne është e papërballueshme. Fjalët e Komunës nuk kanë qenë kështu, për atë arsye ne jemi të pakënaqur”, tha Durmishi.