16:49 - 21 Maj 2022

Projekti për portin e ri të Durrësit u prezantua gjatë një takimi të kryeministrit Edi Rama në zyrën e tij me projektuesit holandezë të kësaj vepre.

Përmes një filmi të realizuar nga studio holandeze, projektuesit shpalosën vizionin për portin e ri të Durrësit, që sipas Ramës, është një vepër madhështore me ndikim të shtrirë në të gjithë rajonin.

Kryeministri shqiptar tha se qëllimi ishte pikërisht transformimi i infrastrukturës së vjetër në një port model si një ndër shtyllat e vizionit Shqipëria 2030.

“Saktësisht ky ishte qëllimi, prandaj qysh prej fillimit e pamë që porti aktual ishte një rrëmujë e tërë, ndoste, nuk kishte kapacitete për t’u zgjeruar, nuk kishte lidhje, nuk kishte asgjë. Ndërkohë që porti i ri ka potencial, ka kapacitete dhe na bën portën hyrëse në të gjithë Ballkanin Perëndimor”, tha Rama, teksa vlerësoi se “zgjatimi i Portit të thatë në Prishtinë është kryevepër”./ A2 CNN