17:02 - 09 Gusht 2019

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi, sot në kabinetin e tij në një ceremoni solemne ka bërë shpërndarjen e kontratave për Organizatat Jo-qeveritare që veprojnë si ofruese të trajnimeve me projektet e tyre që kontribuojnë  në rritjen e punësimit përmes ofrimit të shërbimeve cilësore për punësimin e të rinjve të moshës 18-24 vjeç. Ministria e Kulturës Rinisë dhe Sportit këtë program e ka mbështetur financiarisht me 200 mijë euro.

Gjatë kësaj ceremonie, ministri Gashi tha se “këto projekte do t’i ndihmojnë të rinjtë  në fushën e punësimit përmes panaireve që do të organizohen, po ashtu, përmes promovimit dhe ndërgjegjësimi të rinisë për orientim në karrierë dhe treg adekuat të punës, gjithashtu programet dhe projektet që kanë për qëllim nxitjen e punësimit të të rinjve si dhe trajnimeve afatshkurta profesionale për të rijnë” tha ministri Gashi.

Tutje, ministri tha se “si ministër por edhe si MKRS jemi të përkushtuar që rinisë së vendit tonë t’ju ofrojmë sa më shumë përkrahje në mënyrë që t’i arrijnë qëllimet e tyre përmes programeve te cilat i ofron ky projekt. Ne kemi një orientim të ri sa i përket rinisë, vetëm për një qëllim, që t’u dalim në ndihmë dhe përkrahje dhe t’i ndihmojmë në çështjen e punësimit sepse rinia është pasuria më e madhe e Kosovës”.