16:46 - 03 Mars 2023

Është e vërtetë: një roman i ri i Haruki Murakami – i pari i tij që nga Killing Commendatore i vitit 2017 – do të botohet më 13 prill. . . por vetëm në Japoni.

Më falni që ju ngacmoj, lexues anglishtfolës! Megjithatë, për të mos u shqetësuar: jam i sigurt se kjo do të thotë se përkthimet do të mundësohen shpejt”, ka thënë Murakami, shkruan lithub.com, transmeton insajderi.org

Ndërkohë, ja gjithçka që dihet deri tash për romanin:

1. Versioni japonez i ka 1 mijë e 200 faqe.

2. E ka titullin “The City and Its Uncertain Walls”

3. Ajo është vendosur në një “botë 100% të Murakamit” dhe përfshin “një histori që ishte vulosur prej kohësh”.

4. Ka të njëjtin titull si një tregim i shkurtër i vitit 1980, gjithashtu nga Haruki Murakami.

5. Botuesi ngacmon me këtë paragraf: “Duhet të shkosh në qytet. Pa marrë parasysh se çfarë ndodh. Një “histori” e mbyllur fillon të lëvizë në heshtje sikur “ëndrrat e vjetra” të zgjohen dhe të zbulohen në një arkiv të izoluar”./Gazeta Insajderi/