14:32 - 21 Janar 2022

STOCKHOLM, SWEDEN Ц DECEMBER 2, 2021: US Secretary of State Antony Blinken (L) and Russia's Foreign Minister Sergei Lavrov shake hands ahead of the 28th OSCE Ministerial Council Meeting. Russian Foreign Ministry/TASS Ўвеци€. —токгольм. ћинистр иностранных дел –‘ —ергей Ћавров и государственный секретарь —Ўј Ёнтони Ѕлинкен (справа налево) во врем€ встречи перед началом заседани€ —овета министров иностранных дел (—ћ»ƒ) ќрганизации по безопасности и сотрудничеству в ≈вропе (ќЅ—≈). ѕресс-служба ћ»ƒ –‘/“ј——

Sekretari amerikan i Shtetit, Antony Blinken, po bisedon me ministrin e Punëve të Jashtme të Rusisë, Sergey Lavrov, në Gjenevë pas druajtjes së vazhdueshme që Rusia mund ta pushtojë Ukrainën.

Të dy diplomatët po takohen për shkurt në Hotel President Wilson, ku po eksplorojnë nëse diplomacia ka ende mundësi që ta zgjidhë krizën, shkruan Deutsche Welle.

Blinken ka thënë në një takim me Lavrov-in se Rusia duhet ta presë një përgjigje të “bashkuar, të shpejtë dhe të rëndë” nëse e sulmon Ukrainën.

Të dy diplomatët kanë thënë që nuk do të jenë në gjendje që t’i zgjidhin të gjitha dallimet gjatë bisedimeve.

Edhe Lavrov ka thënë që nuk pret ndonjë zhvillim të madh nga bisedimet, porse do një përgjigje konkrete ndaj kërkesave të Moskës për siguri.

Tags: ,