14:13 - 05 Gusht 2022

Kur arrihet një marrëdhënie e re romantike, çdo vajzë ëndërron që ajo të jetë përgjithmonë. Asnjëri prej tyre me siguri nuk mendon për grindjet e ardhshme, konfliktet, një sërë ofendimesh.

Të gjithë ëndërrojnë për një jetë të lumtur së bashku me të zgjedhurin e tyre pa pakënaqësi dhe vuajtje të panevojshme. Sidoqoftë, situata në të cilën largohet një i dashur është mjaft i zakonshëm. Disa gra bëjnë një punë të shkëlqyer me një problem të tillë vetë ose thjesht e durojnë situatën, dhe disa nuk mund ta imagjinojnë jetën e tyre pa të dhe janë të gatshme të bëjnë gjithçka vetëm për t’u kthyer “siç ishte”.

“Si të ktheni një njeri të dashur?” Kjo pyetje u bëhet shpesh psikologëve. Gjëja e parë që duhet të bëni është të kuptoni veten dhe arsyet që ju shtyjnë të ktheni një mashkull. Dëshira për hakmarrje apo është ende dashuri? Përpjekja për të kthyer një person dikur të dashur vetëm sepse ky person lëndoi krenarinë e tij ose kishte një dëshirë për të shkatërruar jetën e tij është e dëmshme për personalitetin tuaj.

Është gjithashtu e nevojshme të kuptosh – burri sapo të la ty ose akoma një zonjë tjetër të zemrës. Pasi ka marrë një përgjigje për pyetja e bërë, ju duhet të kuptoni nëse ka ende një dëshirë për ta falur atë ose, ndoshta, thjesht duhet ta falni veten. Në fund të fundit, ndjenja e pakënaqësisë e shkatërron gradualisht personalitetin.

Kështu, përpara se të merreni seriozisht me kthimin e një burri, duhet të jeni të vetëdijshëm se keni vërtet nevojë për të, dhe jo thjesht një trill tjetër. Në fund të fundit, do t’ju duhet shumë punë dhe falje e sinqertë e të gjitha shkeljeve.

Si të ktheni një burrë, nëse ende vendosni, por ju mundon pyetja – a është e mundur ta bëni këtë. Ju mund ta ktheni një burrë, dhe ndonjëherë ju duhet. Gjëja e parë që duhet të bëni është të gjeni pas ndarjes, diçka të përbashkët mes jush. Ndonjëherë kjo është e vështirë sepse burri është në një distancë të madhe nga ju ose nuk mund të kontaktohet. Nëse nuk ju kanë mbetur as tema të përbashkëta, atëherë është më mirë të mos humbni kohë duke u përpjekur të ktheni të kaluarën, gjithsesi, ato nuk do të jenë të suksesshme.

Mbani mend të gjitha gjërat e mira dhe kuptimplota që ju kanë bashkuar dikur. Ndoshta kjo “fije” e padukshme ju lidh akoma? Fëmijët e zakonshëm ose kafshët, miqtë ose puna – kjo është ajo që ka bashkuar gjithmonë. Sidoqoftë, këtu duhet të merrni parasysh jo interesat tuaja, por dëshirat e ish-burrit, nëse vërtet dëshironi që ai të bëhet i vërtetë.

Si të kthehet një mashkull? Mundohuni të analizoni situatën. Megjithatë, mos u dorëzoni pas emocioneve, përpiquni të kontrolloni veten. Kujtoni disa nga gabimet e tij të së kaluarës dhe tuajat. Kishte diçka që e shtyu të ndahej. Mendoni, mbase jeta juaj së bashku shoqërohej vazhdimisht me skandale, mungesë mirëkuptimi dhe qortime nga ana juaj? E gjithë kjo mund të çojë në një ndarje. Çdo përfundim që bëni do t’ju çojë një hap më afër përgjigjes së pyetjes “si ta ktheni mbrapsht ish-in”.

Është e rëndësishme në këtë fazë të eliminohen të gjitha iluzionet e mundshme. Kështu, për shembull, nëse e kuptoni që një burrë është një grua, atëherë ai nuk ka gjasa të ndryshojë, kështu që ju duhet ta pranoni sinqerisht këtë për veten tuaj dhe të mendoni seriozisht nëse keni vërtet nevojë për të. Dhe nëse gjithçka ka të bëjë me ju – jeni të prirur për skandale, grindje, atëherë duhet ta pranoni sinqerisht këtë për veten tuaj.

Gjëja kryesore për të kujtuar është se në ndërprerjen e çdo marrëdhënieje nuk ka njeri për të fajësuar, dy janë gjithmonë të gabuar. Prandaj, duhet t’i jepni fund akuzave të pakuptimta të tij ose vetes dhe të ndërmerrni hapa për të rikthyer marrëdhënien e humbur.

Si të rikthehet një mashkull pas një zënke? Ekziston vetëm një përgjigje – ju duhet të ndryshoni veten dhe disa nga tiparet tuaja të karakterit.

Marrëdhënia midis seksit të drejtë dhe gjysmës së fortë të njerëzimit është shumë e brishtë, ndonjëherë të kujton gotën më të hollë. Ndonjëherë mjafton vetëm një sugjerim i pakujdesshëm ose veprim i gabuar që marrëdhënia të copëtohet në copa të vogla në një moment. Sidoqoftë, duke hyrë në një bashkim martese, njerëzit, si rregull, e harrojnë atë dhe kujtojnë vetëm kur është tepër vonë, burri u largua. Dhe pas kësaj, femrat përballen me problemin “si ta kthejmë një mashkull”. Mund ta ktheni, por nuk duhet të mendoni se kjo është e lehtë ose do të ndodhë mjaft shpejt. Në fund të fundit, ju e shkatërruat marrëdhënien gradualisht. Gjithashtu, kthimi i ndjenjave të së shkuarës nuk bëhet brenda një dite. Ju duhet kohë për të analizuar situatën, për të nxjerrë përfundime, për të ndryshuar brenda dhe jashtë. Dhe një mashkulli i duhet kohë për të kuptuar se përveç negativeve në jetën e përbashkët, ka pasur edhe shumë momente pozitive, për të kujtuar se për çfarë cilësish dhe tiparesh ka rënë në dashuri me ju.

Ka shumë këshilla se si të riktheni ish-in tuaj. Disa njerëz madje rekomandojnë përdorimin e magjive. Për më tepër, ato janë mjaft të njohura sot. Sidoqoftë, duhet kuptuar që edhe nëse magjia e dashurisë funksionon, do të jetë varësia mendore e një burri, dhe jo dashuria, e cila më pas do të çojë në një ndërprerje të plotë të marrëdhënieve dhe ndërprerjen e çdo komunikimi.

Për të rikthyer burrin tuaj, ka disa sekrete psikologjike që do t’ju ndihmojnë të bëheni një person më i mirë dhe ta shikoni situatën nga një këndvështrim tjetër.

Gjëja e parë që këshillojnë të gjithë psikologët është një analizë e qëndrimit tuaj ndaj një burri. Ata besojnë se nuk duhet të kthehet nëse nuk ka qëllime jetësore të drejtuara bashkërisht, vetëm varësia materiale ju mban pranë tij, keni frikë nga vetmia dhe tallja e të tjerëve. Megjithatë, ia vlen të luftosh për lumturinë tënde në rastet kur ende dashuron, të mungon, je gati të ndryshosh veten, i ke pranuar gabimet.

Së pari, mbani mend tuajën jetën së bashku që nga momenti kur u takuam. Mos harroni se si jeni takuar, miqësia e tij, dasma, Muaj mjalti, fillimi i një jete së bashku, dhe më e rëndësishmja, mbani mend se si ishte burri juaj atëherë. Pastaj krahasoni të kaluarën e tij dhe atë që është bërë sot. Pas krahasimit, duhet të analizoni se çfarë saktësisht nuk ju përshtatet në të sotmen, cilat cilësi dhe tipare të karakterit ju mërzitin. Mundohuni të vlerësoni në mënyrë të paanshme vitet që keni jetuar së bashku. Gjithashtu shikoni veten nga jashtë dhe mendoni nëse jeni kaq të mirë për burrin tuaj, çfarë keni bërë për një atmosferë komode dhe të ngrohtë në familje.

Mundohuni të imagjinoni qartë jetën tuaj pa një burrë, pa të qeshurën, duart dhe buzët e tij. Dhe nëse analiza e kryer tregon se do të jetë më mirë për ju të vazhdoni në jetë pa të, atëherë mund të mos jetë e nevojshme të merreni me kthimin e marrëdhënieve të humbura, është më mirë të lini gjithçka ashtu siç është. Nëse ka një mundësi, atëherë përpiquni të diskutoni rrethanat me burrin tuaj, lëreni të flasë. Sidoqoftë, mos prisni rezultate pozitive të menjëhershme.

Si të kthehet një mashkull? Për ta bërë këtë, do t’ju duhet, para së gjithash, durim. Nëse burri juaj u largua sepse ra në dashuri me një tjetër, atëherë duhet të përgatiteni për faktin se për një kohë të caktuar ai nuk do të shohë askënd ose asgjë përveç pasionit të tij të ri. Nuk duhet të kesh frikë nga kjo. Pas një kohe, ai do të fillojë të vërejë mangësitë e të zgjedhurit të ri dhe do t’ju krahasojë të dy.

Duhet kuptuar që nuk po e ktheni marrëdhënien e vjetër, thjesht po planifikoni të krijoni një marrëdhënie krejtësisht të re me partnerin “e vjetër”. Prandaj, duhet të rishikoni jetën tuaj së bashku, të analizoni gabimet dhe konfliktet, të harroni ankesat dhe qortimet e së kaluarës. Për të kthyer një burrë, duhet të ndryshoni veten.

Merrni një fletë letre, ndajeni në dy gjysma, shkruani në njërën anë se cilat cilësi e tërhoqën më shumë burrin tuaj tek ju dhe në anën e dytë çfarë e zmbraps atë. Kjo listë do të jetë për ju një lloj kujtesë se si të silleni dhe çfarë sjelljeje duhet të shmangni kur komunikoni me të.

Një këshillë tjetër e rëndësishme se si të rifitoni interesin e një mashkulli është të mbani vazhdimisht kontakte me të, veçanërisht nëse keni fëmijë të zakonshëm. Duke përfshirë një burrë në jetën e përgjithshme dhe duke ju lejuar të takoheni me fëmijë në vendin tuaj, do të jeni në gjendje të komunikoni më shpesh me të dhe të tërhiqni vëmendjen te vetja. Për shembull, mund t’i kërkoni atij të ndihmojë të rregullojë diçka në apartament ose të kalojë fundjavën me fëmijët. Një grua e zgjuar nuk do të shmangë asnjë ndërveprim me të afërmit e një burri dhe me shokët, miqtë e tij. Në fund të fundit, me strategjinë e duhur nga ana juaj, ata do të jenë në gjendje të ndihmojnë për ta kthyer atë. Shumë seksologë besojnë se pas një divorci zyrtar, deri në momentin kur një mashkull ka regjistruar zyrtarisht një martesë të re, duhet të ruani të paktën një marrëdhënie miqësore me të, ose më mirë, një intime, nëse ka pajtueshmëri në këtë drejtim.

Nuk ka nevojë të portretizoni një viktimë në takimet tuaja, mos tregoni trishtimin tuaj, përkundrazi, përpiquni të jeni gjithmonë të gëzuar dhe të shkujdesur në komunikim me të. Kështu që ju e befasoni njeriun. Në fund të fundit, ai pret nga ju lot, zemërim, një sqarim i pafund se kush ka të drejtë dhe kush e ka gabim, pret që ju t’i kërkoni të kthehet. Duhet të tregojë se jeni mirë pa të.

Mos harroni të gjeni kohë për përmirësimin tuaj: ndryshoni flokët, regjistrohuni për stërvitje dhe spa, përditësoni veshjet tuaja, mësoni hobi të rinj, gjeni një hobi për vete.

Si të kthehet një mashkull? Ju nuk duhet të bëni një jetë të izoluar dhe të mbani zi për të dashurin tuaj. Jetoni një jetë aktive, të gjallë. Shkoni në bare, restorante, takoni burra. Do të jetë shumë mirë nëse ish-burri juaj mëson për këtë. Në fund të fundit, në këtë mënyrë ju mund të zgjoni tek ai instinktin e pronarit, dhe më pas të gjahtarit-pushtues. Gjëja kryesore është që pasi të keni kthyer përsëri të dashurin tuaj, mos përsërisni të njëjtat gabime.

Ekziston një mendim i përhapur i psikologëve që thotë se një grua është në gjendje të lartësojë ose të ulë burrin e saj sipas asaj se sa i vlefshëm ndihet ajo vetë. Kjo do të thotë, në çdo marrëdhënie, një grua barazon një partner për veten e saj në nivelin e vetëvlerësimit të saj. Ajo e konsideron një mashkull po aq të vlefshëm sa veten dhe jo më shumë. Ja vlen të mendohet.