19:17 - 05 Gusht 2022

Pastrimi i thellë i tualetit mund të mos jetë në krye të prioriteteve tuaja, por është e rëndësishme ta pastroni rregullisht.

Fatmirësisht, është e thjeshtë për t’u bërë, duke përdorur këto katër hapa të thjeshtë.

Si të pastroni një tualet?

Pastrimi i tualetit nuk tingëllon si argëtues, por ka shumë mënyra të ndryshme, duke përfshirë ato që nuk përdorin zbardhues. Por nëse nuk keni kohë të kaloni të gjitha opsionet ose të konsultoheni me një ekspert pastrimi në TikTok , ne ju ndihmojmë.

Për t’i dhënë tualetit tuaj një pastërti të duhur, keni nevojë për sprej dezinfektues, zbardhues, pastrues tualeti, doreza dhe diçka për të fshirë sipërfaqet si një pecetë dezinfektuese.

Filloni me pastruesin e tualetit

Kjo është diçka që mund ta aplikoni dhe të lini të kryejë punën e saj ndërsa bëni gjëra të tjera. Fillimisht lani tualetin në mënyrë që tasi të mbulohet me ujë. Më pas hidheni pastruesin në buzë, duke e lënë të pikojë poshtë.

Jepini disa minuta për të punuar, kjo mund të ndryshojë nga produkti në produkt, prandaj sigurohuni që të ndiqni udhëzimet e prodhuesit.

Pastroni pjesën e jashtme dhe kthejeni në tas

Është më mirë të pastroni lart nga baza e tualetit. Filloni duke i dhënë një spërkatje të plotë, duke u siguruar që të keni zonat e vështira për t’u arritur si boshllëku midis rezervuarit dhe ulëses së tualetit.

Vazhdoni pastrimin lart dhe më pas fshijeni pjesën e sipërme të rezervuarit. Pasi t’i jepet kohë për t’u njomur, përdorni një furçë tualeti për ta pastruar atë, duke përfshirë pjesën e poshtme brenda ujit. Më pas mbylleni kapakun dhe shpëlajeni në mënyrë që kimikatet në ujë të mos spërkaten kudo. Ju mund t’ju duhet ta bëni këtë më shumë se një herë nëse ka njolla të forta.

Mos harroni të dyja anët e kapakut

Sigurohuni që të spërkatni dhe fshini të dy anët e kapakut. Ana që shikon drejt jush derdhet me ujë tualeti sa herë që lahet tualeti dhe ka nevojë për një fshirje të mirë.

Ju gjithashtu mund të përdorni një sprej jo zbardhues, të cilin mund ta aplikoni dhe thjesht ta pastroni pasi t’i jepni një minutë për të bërë magjinë e tij. Gjithmonë lexoni etiketën dhe ndiqni udhëzimet.

Fshijeni ulësen nga të dyja anët

Ulësja duhet të fshihet edhe nga të dyja anët. Ngrini ulësen dhe pastroni të dyja anët siç bëtë me kapakun, duke u kujdesur që të fshini plotësisht boshllëqet e vogla dhe menteshat. Njollat ​​dhe bakteret mund të grumbullohen lehtësisht në këto të çara, prandaj sigurohuni që atyre t’u kushtohet shumë vëmendje.